QRN på mitt QTH, løst av NKOM !

PS! Mottakeren kan kjøpes hos:

https://www.sdr-kits.net/R3500D-ARDF-Kit  eller kjøps her:http://qrvtronics.com/CatHAM_Radio/Products/R3500Dkit.htm

Kan også kjøpes som byggesett 🙂

Kan også anbefale denne siden https://qrm.guru/ for flere tips


 Julaften kom tidlig i år i alle fall føltes det slik. Nkom kom som avtalt gjorde først en del undersøker og bruke mine to dipoler for å sjekk hvilke type signlaer som støyet, hadde med to bokser som lignet veldig på radio mottaker, med fancy waterfall. Etter en liten halvtime bestemme disse hyggelige karene fra NKOM å ta en runde med bilen med de mange antenne på taket. De ble bort i 1 1/2 time. Trodde hadde kjørt seg bort så jeg tok en handletur i mellom tiden. Da jeg kom tilbake ringte det på døra og de to blide kontrollørene spurte meg om støyen var borte… Trodde at det tullet, men det kunne jeg jo ikke si. Så jeg slo på radioen og støyen var bort! Forklaringer var….

Jo, forklaring var at NKOM har peilet støy til et enebolig, ikke mitt, ei heller en nabo, men et hus ca 300 meter fra mitt QTH. De hadde fått kommet inn og lokalisert støy til soverommet! Tenker disse kontrollørene får mange spennende oppdagelser i sin jobb 🙂 Der fant de en dobbeltseng, meget dyr var den også som hadde en hev/senk mulighet og trafo/omformeren var kilden til den tikkene QRN. Det var en støy som da spredde seg i strømnettet. og til mine windom/dipoler! Det er bare å ta av seg hatten for gutta fra NKOM! Det skal de ha, suveren innsats!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.